Fotballgruppen

Nedtur mot Vestsiden/Askøy

En grå og regntung aprildag, men på Stemmemyren får en alltid fargerike opplevelser når Sandviken spiller kamp. Denne dagen, hvor 9000 valgte å løpe Bergen maraton i tettsittende trikoter, kunne Sandviken innta tabelltopp med seier.

Fra start stilte:

Even Storheim, Håvard Ugulen, Martin Roska, Mathias Nordlid, Kristoffer Stokkeland, Skage Simonsen, Endre Karlsen, Claus Simonsen, Jonas Strand, Morten Kvist og Emil Østerbø.

Jevn åpning. Hustrig og høstlig. Likevel har de mest trofaste møtt opp for å vise at hjertet er i Sandviken. Og Vibeke Bollingberg har vorspiel til sin egen bursdag med Sandviken-kamp.

Etter et kvarter kontrer våre motstandere, og Even kan intet gjøre for å hindre 0-1. Heldigvis kvitterer våre gutter kjapt. Innøvd frispark. Langt på bakerste fra Mathias. Kristoffer stiger til værs og header ned til feinschmecker Kvist, som lekende lett besørger ballen i mål. Balanse i regnskapet. Spillet bølger fram og tilbake uten de store sjansene. Til pause med 1-1.

I pausen diskuterer de tidligere storspillerne Stein Nepstad og Øyvind Østerbø om laget i 82-sesongen kanskje var det mest slagkraftige etter 1970. Allestedsværende Britt Karlstad er uenig i dagens laguttak, mens forfatter Morten Lorentzen tenker tilbake på sin første og eneste kamp for A-laget mot Radøy i 1976. En dramatisk båttur over fjorden, men Sandviken vant, og sikret seg opprykk det året. Skal Sandviken kjempe om opprykk i 2015, bør det bli 3 poeng i dag.

Allerede 2 minutter ut i 2. omgang scorer de Manchester City-kledde strilene fra Askøy. Handlingslammelse defensivt, og dette utnytter øyfolket effektivt. Med 1-2 blir resten av omgangen et jag etter utligning. Våre spillere er tapre. De kjemper, sloss og løper. Prøver hele tiden, ingenting å si på innstillingen. Vestsidens kaptein i midtforsvaret dirigerer imidlertid sine tropper godt, og det blir ingen sjanse-bonanza. Karsten Ø og nykommeren fra Stabæk, Magnus S, kastes innpå. Vi lever i håpet. Dessverre skjer det typiske i slike oppgjør: langt oppspill, de lyseblå sin nr. 10 viser ferdigheter, og 1-3. Over og ut. Tap på hjemmebane.

Juryens diktatoriske leder, Jægerbakkens store sønn Morten Lorentzen, mannen bak klubbhymnen, har utpekt kraftpluggen Endre Karlsen til dagens Sandviken-spiller. Nærmest ham kom atletiske Martin Roska, som ikke tapte en hodeduell kampen igjennom. Speaker Sivert Ones takker dommertrio, publikum og motstandere for kampen.

Størst grunn til å smile etter 90 minutter har Vestsiden sin hjelpetrener. De med grånende hår husker nok Geir Mittet som spilte for Sandviken i perioden 1967-72. Rolv Behrens og Rune Tertnæs vet selvfølgelig dette. De to veteranene i klubben hadde ønsket seg tre poeng til våre gutter. Men som det heter i sangen: «Du kan’kje vinne hele tiden, du kan’kje unngå nederlag, men gleden blir så mye større, når du kan reise deg som et lag». Vi tror vårt unge mannskap kommer sterkt tilbake. Våre dyktige trenere, Kenneth, Bjørn, Geir André og Dagfinn, vet nok å trykke på de rette knappene i dagene som kommer.

Vi tar med oss våre vrengte og ødelagte paraplyer og forlater Stemmen. Måtte vær og poengfangst bli bedre ved neste korsvei. Arvid’en hungrer etter nye Sandviks-hurra.

Rune Nielsen

Slaget på Slåtthaug!

Jeg vælger mig April!

I den det gamle falder;

i den det ny faar fæste;

det volder lidt rabalder, --

dog fred er ei det bedste,

men at man noget vil.

Dette skrev Bjørnstjerne Bjørnson i en kalender i 1870. Dette er dagen da det skal bevises. Etter to kamper der det har regnet kattunger er dagen i dag helt fantastisk. Sol og lysegrønt overalt. Og Sandvikens utvalgte skal møte Smørås i bortekamp. Even Storheim, Håvard Ugulen, Martin Roska, Mathias Nordlie, Kristoffer Stokkeland, Skage Simonsen, Endre Karlsen, Claus Simonsen, Karsten Østerbø, Morten Kvist og Emil Østerbø er de utvalgte denne dagen. Bjørnson skrev om en glad gutt. La oss nå skrive om elleve glade gutter.

Og guttene våre har avspark og går rett i angrep. Et lekkert angrep! Helt fra start av er det Sandviken som tar kommandoen.

Og på tribunen sitter Britt, Per, Arne, Ole og jeg og nyter varm vårsol og lekker fotball.

Slåtthaug er en liten bane og duellene blir mange. Men Sandviken sin dyktige midtbane gjør at Sandviken stort sett er rettvendt og dominerende. Etter et kvarter med slossing får Sandviken to cornere etter hverandre, er flinke til å stå høyt og i det 18. minutt blir Morten spilt helt igjennom, men scorer ikke. Like etter er Sandviken dyktige igjen, men Claus er ekstremt uheldig og bommer fra kloss hold. Så er det slossing igjen. Lite skjer bortsett fra at det er ampert på banen. Men Sandvikenspillerne er flinke å kommunisere. Og har en tone seg i mellom som er fin.

Så et praktfullt angrep i det 25. minutt. Morten vrir spillet med en praktfull crosser til Karsten som lekkert dribler av en mann, kaver en smule men får lagt videre til Claus som lekkert har plassert seg i scoringsposisjon, men som igjen er uheldig og bommer på mål.

Men Sandviken dominerer. Morten i fin skuddposisjon bommer på ballen i det 31. minutt.

I det 37. minutt har Smørås sitt første skudd på mål!

Men i det 42. minutt får de en corner. Britt, Per, Arne, Ole og jeg øyner det verste. Og ganske riktig. Etter total dominans av Sandviken går lagene til pause med 1-0 til hjemmelaget etter en dødball og et noe passivt forsvarsarbeid.

2. omgang starter noe famlende. Sandviken kjemper seg til to cornere og kampbildet ser ut til å bli det samme. Men i det 57. minutt står Sandviken litt for høyt . For første gang i kampen blir det slått en ball i bakrommet på den lille banen. Smørås setter enkelt inn 2-0. Fortvilende!

Sandviken legger om taktikken. Jonas kommer inn som spiss som oppspillspunkt. Men samtidig går også Morten ut og for første gang i kampen overtar Smørås midtbanen. Men Jonas greier å krangle ballen i mål i det 75. minutt .

Vi trofaste tribuneslitere er nå ganske sikre på at vi skal få med oss et poeng hjem til Sandviken, men klomsete småspill i de bakre rekker gjør at Smørås går opp til 3-1.

Et bittert tap. Sandviken rotet for mye i vårsola og var håpløst ineffektive.   

Grunnen til at Bjørnson skrev  diktet om april i  kalenderen i 1870 var at de andre månedene allerede var okkupert av andre forfattere.

 Sandviken sin april kan ennå bli ganske fin. Kom å se selv i den siste aprilkampen lørdag den 25. på Stemmemyren!

Og til slutt må jeg få refse Bjørnson. Vil rimer ikke på april!

 

Arvid Ones

Treningstider

Gjeldende treningstider på Stemmemyren fra 7. april 2015.

Vedlegg:
Last ned denne filen (Treningstider_kampsesong_2015.pdf)Treningstider_kampsesong_2015.pdf[Treningstider Stemmemyren - kampsesong 2015]228 kB

Kontaktpersoner 2015

GUTTELAG
G19 Per Aasheim 97748063 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Eli Heggernes 97150571 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
G16   Bjørn Tore Kvist 93416610 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
John-Gustav Moe 91715474 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
G14  Ann Kristin T. Kjenes 95751343 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Monika Hope 91917045 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
G2002   Astrid Strømsnes 93235640 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Bjørn Steinhaug 91787680 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Torill Haugland 93235640 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
G2003 Mildrid Lyssand 90553577 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
G2004   Christian Ekanger 99735646 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Pål Christian Kjeldsen 41519428 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Rune Nesbø 95243447 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
G2005 Mildrid Lyssand 92033771 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
G2006   Stein Magnus Aukland 92816501 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Audun Einen   Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Siren Kristoffersen 41566393 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
G2007 Anne Birgitte Sætre 99617443  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
G2008 Rita Knappen 98698800 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
JENTELAG
K5
Anne Myhrvold 92063192 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Rolv Behrens 48185020 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
J19 Elin Sebjørnsen 47039848 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
J16 Monika Hope 91917045 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Ole-Brigt Flesland 90597344 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
J14 Anne Nævdal 92015223 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
J2002   Frode Herland 91192417 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Hanne Dahl 97111068 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Stina Haveland 90880486 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
J2003 Dag Øyvind Lotsberg 93460950 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
J2004 Ole-Petter Øvrebø 48217751 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
J2005  Hanne Schreiber 98249709 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Linda Sørum 92890986 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
J2006 Hild Sande Røkke   Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
J2007   Charlotte Sæthre Knutsen 90834115 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Petter G. Theodorsen 90411776 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Thorbjørn Hansen   Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
J2008 Karianne Mjøs-Haugland   Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Sandviken - Follese

Fra Arvid Ones sin penn:

Uke 42 2014 vil gå over i historien som en fantastisk uke. Værmessig. Sol og glede hele uka. Sandviken og ikke minst Sandviksfjellet i vakre høstfarger under en blå himmel. Nydelige dager. Og om kvelden kunne vi snoke rundt i skattelistene og kose oss. De ble nemlig også lagt ut denne uken.

Med fotballen har det gått litt verre. Fredag kveld tapte Brann fortjent og samtidig tapte Sandvikens juniorer for Follese. Lørdag skiftet været fra eventyrlig oktobervær til regn, kuling og sønnavind. Og Sandviken sitt A-lag møtte Follese sitt A-lag på Stemmen. Værskifte! Også skifte resultatmessig på fotballbanen? Follese lå på andre plass på tabellen- Sandviken på syvende. Kan Bjarne, Håvard, Mathias, Martin, Johannes, Claus, Endre, Morten, Peder, Emil og Kristoffer utrette mirakler?

Trener Kenneth forteller om en intens oppvarming og at gutta virker usedvanlig tent. Avspark. Og jo da, etter 30 sekunder får Sandviken corner og en heading like utenfor. Sandviken spiller mot vinden, men greier å presse en smule.  Men  så putter Follese etter et raid på høyresiden og leder. Målet kunne fint vært avblåst for offside.  En spiller i klar offsideposisjon lar ballen gå mellom beina til en bedre plassert spiller som lett scorer. Linjedommeren fra Baune hadde en dårlig dag på jobben. Så skjer det at Follese skrur opp tempoet. Sandvikenspillerne ser ut som de har vært på et tidlig julebord. Trygve Ellingstad, som scoret det første målet setter ballen i mål etter markeringssvikt ved corner og Ruben Haakonsen setter inn det tredje etter retur fra keeper. Sandviken ble løpt i senk.

I pausen er vi svært bekymret over utviklingen. Blir det årets største nederlag? I tillegg er nesten alle tilskuerne fra Askøy. Inklusiv en lokalavis med liveoppdatering til alle der hjemme på øyen. Så skjer det at Morten Kvist viser at han er en strålende fotballspiller. Med kirurgisk presisjon sender han en stikker gjennom til Kristoffer Stokkeland som reduserer. Klassescoring!

Nå går kampen inn i en merkelig fase. Diskusjonen på tribunen gikk på hva som var dårligst, været eller spillet. Follese synes det var lurt å bytte ut sin beste spiller, Ruben Haakonsen. Sandvikens Kristoffer Stokkeland vil ha fart på kampen og kjemper som en løve på høyrekanten, får slått inn – ballen treffer en Follesespiller og går i mål. Et inspirert Sandvikenlag øyner håp og presser nå voldsomt. Etter et praktangrep blir Skage Simonsen felt og straffespark. Morten Kvist setter den i mål. 3-3! Et under. På tribunen får noen religiøse anfektelser og snakker om høyere makter. Follesebenken er veldig opptatt av Bergen Nord - kampen .  For de står det om opprykk. Og det skulle bli verre for Follese. Sandviken har gått gjennom en total forvandling. De har eventyrlige sjanser. Det er vakkert å se på! Endre og Morten finner hverandre. Utfyller hverandre. Follese ser ut som Steffen Tangstad gjorde da han bokset VM- kamp mot Michael Spinks. Det går mot Sandvikenseier!!! Etter den elendige førsteomgangen er det et under på linje med det Jesus gjorde med Lasarus!! Men så skjer det altså- mot spillets gang  - at Follese putter det siste målet. Follese vinner 4 -3. Men Sandviken vinner 2. Omgang 3 -1. Den første omgangen skal vi bare glemme. Og med det var årets siste hjemmekamp slutt. Dramatisk til  det siste. God underholning.

Vil dere underholdes mer så kan dere i den nærmeste fremtid se forestillingene ” Dar kjem Dampen” og ”200 år på 2timar” i Bergen. Skal dere til Oslo, kan dere se ”Mot i brøsta” på Edderkoppen Teater. Alle tre forestillingene har strålende regi!

Ellers er det et fyldig referat av kampen i avisen Askøyværingen. Takk for sesongen!